latinica  ћирилица
04/05/2016 |  21:05 | Аутор: СРНА

И.Сарајево- Концерт "Да васкрсне добро у нама"

Традиционални хуманитарни концерт под називом "Да васкрсне добро у нама" и ове године одржан је у Источном Сарајеву поводом васкршњих празника, а присуствовао је велики број грађана чији ће новчани прилози прикупљени овом приликом бити подијељени социјално угроженим суграђанима.
Источно Сарајево: Хуманитарни концерт "Да васкрсне добро у нама" - Фото: СРНА
Источно Сарајево: Хуманитарни концерт "Да васкрсне добро у нама"Фото: СРНА

Концерт на којем су учествовали млади из Средњошколског центра, Основне музичке школе из Источног Сарајева и дјеца из вртића "Вратите нам осмјех", организовали су Српска православна црквена општина новосарајевска у Источном Новом Сарајеву, Удружење омладине и родитеља "Вратите нам осмјех" и Форум театар у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Извршни директор Удружења "Вратите нам осмјех" Зденка Марић подсјетила је да је ово трећа година како се организује ова активност, која прераста у традиционалну.

Марићева је изјавила Срни да је жеља била да се у вријеме васкршњих празника поклони један дан лицима са инвалидитетом и дјеци са потешкоћама у развоју, "мада они заслужују да сваки дан буде њихов".

Она је истакла да су у програму учествовали искључиво млади јер је намјера била да се на тај начин код младих генерација од малена развија сензибилитет према хуманитарном раду и добротворним акцијама.

"Сва средства прикупљена вечерас од прилога грађана биће додијељена члановима удружења, материјално угроженим породицама и омладини са инвалидитетом", нагласила је Марићева.

Парох новосарајевски Младен Дробњак рекао је да је и овогодишња идеја хуманитарног концерта, као и претходних, да се у вријеме васкршњих празника подстакну сви суграђани, људи добре воље и вјерници да помогну једни другима, да се прихвате други и другачији којима је потребна помоћ.

"`Љубимо једни друге` порука је коју нам шаље Христос и по којој ћемо бити познати да смо његови ученици", истакао је парох Дробњак и додао да грађани Источног Сарајева одлично прате и одазивају се овим хуманитарним акцијама.