latinica  ћирилица
04/05/2016 |  22:51 ⇒ 23:02 | Аутор: БЕТА

Реал Мадрид преко Манчестер ситија до финала Лиге шампиона

Фудбалери Реал Мадрида пласирали су се у финале Лиге шампиона, пошто су на свом терену у реванш утакмици полуфинала побиједили Манчестер сити са 1:0.
ЛШ: Реал - Манчестер Сити - Фото: Getty Images
ЛШ: Реал - Манчестер СитиФото: Getty Images

У првој утакмици прије осам дана играној у Енглеској није било голова, па је одлука о пласману у финале "пала" у Мадриду на препуном стадиону Сантјаго Бернабеу.

Реал је до тријумфа дошао аутоголом Фернанда у 20. минуту, који је закачио шут Герета Бејла с десне стране искоса и преварио свог голмана Џоа Харта.

Мадриђани ће се у финалу Лиге шампиона 28. маја на стадиону Сан Сиро у Милану састати с градским ривалом Атлетиком који је у полуфиналу елиминисао Бајерн Минхен.

Све до јединог гола на утакмици није било прилика, а послије једног продора Данијела Карвахала у 20. минуту по десној страни и додавања ка Герету Бејлу, Реал није имао шансу за гол.

Након тога краљевски клуб, ком је ово било 27. полуфинале у европским такмичењима, је углавном контролисао ритам меча, али поред неких удараца с дистанце није озбиљније угрозио гол Харта.

Манчестер сити је најбољу прилику за изједначење имао у 45. минуту, али је Фернандињо ударцем с ивице казненог простора погодио стативу.

Друго полувријеме донијело је нешто бржи фудбал и неколико прилика на обје стране.

Хрватски фудбалер Лука Модрић је у 52. минуту послије центаршута Бејла с десне стране остао сам испред Харта, али је шутирао право у њега, а само три минута касније Кристијано Роналдо је слабо с око пет метара главом шутирао у репрезентативног голмана Енглеске.

Бејл је у 66. минуту био највиши у скоку послије корнера Тонија Кроса, међутим, његов ударац главом је само окрзнуо пречку.

Манчестер сити је у финишу појачао притисак и имао неколико добрих удараца с дистанце, али је гомлан Кејлор Навас остао несавладан.