latinica  ћирилица
05/05/2016 |  08:02 | Аутор: СРНА

Проходност свих важнијих путних праваца задовољавајућа

Проходност свих важнијих путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос је задовољавајућа, вози се по влажним или клизавим коловозима, а магла смањује видљивост на подручју Кнежева, Мркоњић Града и преко превоја Хан Погледа, на магистралном путу Власеница-Хан Пијеса, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Бањалука-Челинац у мјесту Ребровац због изградње "острва" на ријеци Врбас. Радови ће трајати до 16. октобра.

У току је санација коловоза на магистралном путу Каракај два-Дрињача и на регионалном путу Шековићи-Доње Цапарде због чега возила саобраћају једном траком уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

Због реконструкције и санације градске канализационе мреже измијењен је режим саобраћаја на дионици Котор Варош-Ободник и на регионалном путу Котор Варош-Митровићи.

И на магистралном путу Нови Град-Приједор, на дионици Драготиња-Приједор, због изградње пружног прелаза измијењен је режим саобраћаја.

На дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице један отежано се саобраћа због изградње вијадукта преко овог пута. Забрањено је укључивање односно искључивање са ауто-пута Бањалука-Градишка на "Петљи Маховљани". До 30. јуна саобраћај ће свакодневно бити обустављан четири пута у периоду од 23.00 до 5.00 часова ујутро у максималном трајању од 30 минута.

До краја године ће због изградње ауто-пута бити измијењен режим саобраћаја на магистралном путу дионица Клашнице-Прњавор у насеобини Лишња. На истом путном правцу на локалитету Пураћи због изградње коловозне конструкције вијадукта измијењен је режим саобраћаја.

Због изградње ауто-пута отежано се саобраћа и на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка у мјесту Јоховац, те на регионалном путном правцу Горња Вијака један-Горња Вијака два.

Због изградње обилазнице око Брчког режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Брчко-Бијељина у насељу Гредице, те на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

У току је деминирање терена у насељу Лијешће на магистралном путу од Бродског Поља према граници Републике Српске и Федерације БиХ због чега ће радним данима од 8.00 до 16.00 часова саобраћај бити обустављан по пола сата, а возила ће бити пропуштана 15 минута.

На подручју Добоја у току је деминирање на мјесту Глоговица на регионалном путу Подновље-Дервента па ће сваког радног дана од 8.00 до 16.00 часова долазити до повремене обуставе саобраћаја.

Због деминирања терена на регионалном путу Зелени Јадар-Милићи и у мјесту Зелени Јадар у току су повремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова сваким радним даном, осим у дане викенда и празницима.

Због радова на побољшању услова одвода оборинских вода, измијењен је режим одвијања саобраћаја на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице.

Због радова отежано се саобраћа и на регионалним путним правцима Невесиње-Берковићи, Горња Вијака два-Разбој, Карановац-Митровићи, те на дионици Укрина-Вијака у мјесту Вијачани.

Забрана саобраћаја и даље је на снази на магистралном путу од мјеста Брод на Дрини до Шћепан Поља, на граници са Црном Гором за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

За теретна возила забрањен је саобраћај преко моста у Драгаловцима, на регионалном путу Вијака два-Разбој. Забрана се односи на возила чија маса прелази пет тона, а висина три и по метра.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и аутобусе класе М3. Забрана се не односи аутобусе превозника Холдинг "Дринатурс, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

Забрана се више не односи ни на теретна возила која ће вршити транспорт дрвних сортимената овим регионалним путем, од Полома до Дрињаче. До 1. јуна транспорт ће се изводити у одјелу "Кравица Полом", у периоду од 1. јуна до 1. августа у одјелу 100 "Крижевица", а од 1. октобра до 31. децембра у одјелима шест, седам и осам "Кравица Полом".

На ауто-путу у Федерацији БиХ у току је санација моста на дионици Високо-Подлугови, а на дионици Сарајево сјевер-Тарчин врши се санација клизишта Трешевине, као и радови на редовном одржавању тунела Гај и Игман.

Радови се изводе и на магистралним путевима Босанско Грахово-Ливно, Чапљина-Дољани, Кључ-Сански Мост и на магистралном путу у Кладњу.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.