latinica  ћирилица
05/05/2016 |  10:06 | Аутор: Б92

Терзић: Поносни смо сезоном али се још увијек боримо за опстанак

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић истакао је понос доминантном сезоном тима, али упозорава навијаче да се клуб још увијек бори за опстанак.
Звездан Терзић         (Фото:StarSport) -
Звездан Терзић (Фото:StarSport)

Црвено-бијели су на импресиван начин освојили 27. титулу шампиона и на љето ће играти квалификације за Лигу шампиона.

"Једино што сам на почетку сезоне тражио било је стрпљење, вријеме. У старту то није изгледало како треба, али првенство је дуго, и показало се да смо били у праву што смо тражили вријеме", рекао је Терзић.

Након ране елиминације из Европе и слабог старта у Суперлиги, Звезда је везала 24 побједе, убједљиво савладала највећег ривала Партизан и већ у децембру ријешила борбу за титулу.

"Ова екипа је показала квалитет, вјеровали смо у њу од почетка. Јавност је почела да вјерује да овај тим има шампионску моћ након дербија у септембру против Партизана. Од тада па до данас повећавали смо бодовну разлику и мислим да Звезда никада у историји није на овако доминантан начин освојила титулу. Велики проблем су нам представљали наслијеђени дугови који су нам висили за вратом, али смо у фебруару и марту потпуно санирали те приоритетне обавезе прије свега према бившим клубовима и играчима. По први пут у посљедњих 10 година колико се спроводи систем лиценцирања, Звезда је у првом кругу добила лиценцу. Битније од самог смањења дуга са 52 на 38 милиона је што је промјењена структура дуга", истакао је Терзић.

Навијачи од 2007. године чекају наступ свог тима у групној фази неког европског такмичења, али Терзић истиче да се ствари морају сагледати са реалне стране.

"Навијачи Црвене звезде брзо заборављају. Наш клуб је прије само двије године био на корак од банкрота. Ово што смо ми урадили у посљедњих годину дана, рјешава се за четири или пет година. Већ се прича о Лиги шампиона, али питање је колико је то реално. Разумијем ја велику љубав према Црвеној звезди, високе амбиције, али ми се још увијек боримо за опстанак клуба. Да немамо огромне дугове, могли бисмо на озбиљан начин да се припремамо за квалификације. Наравно да ћемо учинити све да пробамо да уђемо у неко од европских такмичења, обећавам да ћемо учинити све. Свјесни смо кадровских проблема и позиција на којима се морамо појачати. Много тога смо урадили претходних мјесеци везано за скаутирање, само је питање да ли ћемо имати финансијских средстава за озбиљна појачања која би нам колико - толико гарантовала сигурнији улазак у неко европско такмичење", закључио је Терзић.