latinica  ћирилица
05/05/2016 |  11:41 | Аутор: РТС

Ђоковић: Током ОИ нећу проводити вријеме у олимпијском селу

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић рекао је да на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру жели да освоји златну медаљу и додао да током такмичења неће проводити вријеме у олимпијском селу. Српски тенисер похвалио је и младог Ћорића, рекавши да има веома добар однос са њим.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Новак Ђоковић је послије побједе над Борном Ћорићем у другом колу турнира у Мадриду био задовољан својом игром, а посебно је похвалио свог противника.

“Задовољан сам издањем. Играо сам против младог играча први пут у каријери, а он је у форми. Гледао сам његов меч против Алмагра, који је прошле недјеље освојио турнир. Побиједио га је лако. Ту је заслужио велико поштовање. Познајемо се веома добро. Много пута смо тренирали. Видим помало себе у њему. Играмо сличним стилом. Он је сјајан борац. За његове године је веома зрео и ментално јак. Имамо веома добар однос. Данас смо одиграли први званични меч. Било је забавно.", истакао је Новак.

Новинаре су занимали и планови Ђоковића за предстојеће Олимпијске игре у Рију.

Ђоковић је на Играма 2012. године у Лондону поражен у полуфиналу од побједника турнира Британца Ендија Мареја, док је на Играма у Пекингу освојио бронзано одличје.

Ђоковић је изјавио да ће прије почетка Игара, док се буде привикавао на временске услове, проводити много времена у олимпијском селу дружећи се са спортистима, али да ће му од 5. августа, па све до завршетка такмичења, бити потребан "лични простор, приватност и мир за тренинге".

Такође, ни Мареј током Игара у Рију неће бити у олимпијском селу, већ ће бити са тениском репрезентацијом Велике Британије.

Олимпијске игре у Рио де Жанеиру одржаће се од 5. до 21. августа.