latinica  ћирилица
05/05/2016 |  13:20 | Аутор: Б92

Матић на љето напушта Челси, прелази у Јувентус?

Српски фудбалер Немања Матић овог љета напустиће Челси и појачати редове Јувентуса, пренијели су данас британски медији.
Немања Матић - Фото: Facebook
Немања МатићФото: Facebook

Један од таблоида "Дејли експрес" тврди да је "Стара дама" спремна да плати 25 милиона евра за српског репрезентативца.

Према наводима тог листа представници Јувентуса и Челсија преговарају више од недјељу дана, а у редовима шампиона Италије су увјерени да ће договор ускоро бити и постигнут.

Матић се ове сезоне уклопио у лошу сезону Челсија, пошто је постигао само један гол на 30 утакмица у Премијер лиги, гдје је одласком Жозеа Муриња са мјеста тренера изгубио мјесто у првој постави.

Репрезентативац Србије је у Челси први пут дошао 2009. године из словачких Кошица, али није успио да избори мјесто у тиму, па је 2011. потписао за Бенфику.

Након што је постао најбољи играч португалске лиге, Мурињо је инсистирао на његовом повратку на Стамфорд Бриџ, па га је довео у трансферу вриједном 27 милиона евра.

Осим Матића, Челси би могло да напусти још неколико играча који нису у плановима новог менаџера Антонија Контеа.

Бразилац Оскар је такође интересантан Јувентусу, али и кинеским клубовима, Џон Оби Микел наводно има понуду турског Фенербахчеа, а иако је Белгијанац то демантовао, Челси би могао да прода и голмана Тибоа Куртоу.