latinica  ћирилица
05/05/2016 |  14:02 ⇒ 14:10 | Аутор: СРНА

Ђуричић: Отворено писмо Чавићу због урушавања НДП-а у Добоју

Члан Главног одбора НДП-а Митра Ђуричић упутила је отворено писмо предсједнику ове странке Драгану Чавићу у којем га упозорава на урушавање Градског одбора НДП-а Добој од предсједника Сретка Ђурковића.
Добој - Фото: РТРС
ДобојФото: РТРС

Ђуричићева, која је члан Предсједништва добојског НДП-а, у отвореном писму истиче да је на овај корак принуђена због одсуства реакције врха странке на актуелна дешавања на подручју добојске регије.

Она истиче да је предсједник добојског НДП-а Сретко Ђурковић због личних интереса све страначке структуре подредио СДС-у и Обрену Петровићу, што, како наводи, дебело наплаћује.

"То о чему говорим знају и птице на грани, па просто не могу да вјерујем да Предсједништво до сада није предузело адекватне мјере. Рак рана наше странке у Добоју се зове Сретко Ђурковић - Пекара", упозорава Ђуричићева.

Митра Ђуричић (фото: Срна)

Она подсјећа на недавни колективни прелазак теслићког одбора НДП-а у СП и изражава бојазан да ће исту судбину доживјети и Градски одбор у Добоју.

Ђуричићева од Чавића очекује да именује посебног координатора за Добој, који би дошао да утврди тренутно стање и својим дјеловањем спријечио даље урушавање странке.

"Надам се да ћете озбиљно схватити моје ријечи и предузети одређене мјере, јер уколико се нешто хитно не учини НДП у Добоју ће ускоро напустити велики број добрих људи, домаћина, чланова који су сигурно радили за програмске интересе, а не попут појединаца само за свој лични џеп", навела је Ђуричићева у отвореном писму.