latinica  ћирилица
05/05/2016 |  14:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђилас: Очекујем да ФИБА скине суспензију

Предсједник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас рекао је данас да је Савез учинио све што је ФИБА тражила и да ускоро очекује скидање суспензије.
Драган Ђилас  (Фото:svevesti.com) -
Драган Ђилас (Фото:svevesti.com)

"Као што је познато, ФИБА нам је упутила допис из Париза да смо суспендовани. У међувремену смо донеијли одлуку да се забрани клубовима играње у Еврокупу, без обзира шта ми мислили о томе. Сви српски клубови који буду хтјели да играју биће суспендовани. Добијали смо нова писма, биће их још, али учинићемо све да не будемо међу дефинитивно суспендованим земљама. Без обзира на то колико ће одлуке бити болне за клубове", рекао је Ђилас на конференцији за медије у Кући кошарке.

Ђилас је додао да поштује став Партизана да игра у Еврокупу, али и да није битно шта он мисли о томе.

"Партизан остаје при свом ставу, има право на то. Требало би да сви клубови сједну и пронађу рјешење. Чини ми се да код неких Савеза у региону, а то не мислим на нас, нису поборници лиге на просторима бивше Југославије. Разговараћемо са клубовима Србије који су заинтересовани за ФИБА Лигу шампиона".

Он је поручио да "не види зашто би Србија могла да буде кажњена јер је слиједила правила ФИБА".

"Италијански клубови су одустали од Еврокупа, четири турска клуба иду у Евролигу, док ће два ићи у ФИБА Лигу шампиона, а не Еврокуп. Остаје питање Шпаније, Литваније и клубова из региона. Није иста ситуација, али на нама је да прихватимо одлуке ФИБА која је кровна организација", јасан је први човјек КС.