latinica  ћирилица
05/05/2016 |  14:32 | Аутор: СРНА

Савановић: Најављеним протестима Сарајево хоће да у Бањалуци направи хаос

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић сматра да најављеним протестима Сарајево хоће да у Бањалуци направи хаос, што неће бити дозвољено.
Миленко Савановић - Фото: СРНА
Миленко СавановићФото: СРНА

"Ово није добра порука јавности и народу, да практично, ми унутар себе организујемо протесте, једни и други. Сматрам да је то однос Сарајева и Бањалуке. Практично, Сарајево хоће да у Бањалуци направи хаос, што се наравно неће дозволити", рекао је Савановић, коментаришући изјаву генералног секретара СНСД-а Луке Петровића да ће СНСД сматрати издајницима све који дођу на митинг Савеза за промјене 14. маја.

Према његовим ријечима, опредјељење актуелне Владе и политике је видно и константно у смислу очувања Републике Српске и свега што подразумијева атрибуте Српске.

Савановић је истакао да политичари из Републике Српске који раде у заједничким органима БиХ покушавају да "своје нечињење, или незнање, или нехтијење за Републику Српску прикрију и да пребаце акценат на Српску".

"Сматрам да није добро то што раде и вјероватно ће они једног дана бити свјесни те чињенице, да нема потребе за тим, јер имамо све легалне институције, а улица је нешто што никада није пожељно и никада се не зна шта се из ње може изродити", додао је Савановић.

Он је истакао да они који нису били у рату и који нису преживјели рат деведесетих година прошлог вијека вјероватно нису свјесни шта значи улица и ако се нешто отме контроли, шта се може видјети из искуства сусједних земаља и шире.

Савез за промјене најавио је протесте за 14. мај у Бањалуци у 12.00 часова у Парку Младен Стојановић, а СНСД је најавио митинг истог дана на Тргу Крајине.