latinica  ћирилица
05/05/2016 |  15:12 | Аутор: СРНА

У петак облачно са слабом кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати умјерено до претежно облачно вријеме са слабом кишом у већини подручја, а средином дана могући су пљускови са грмљавином.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Јутро ће бити мало свјежије и облачно, око ријека и по котлинама биће магле, док ће на југу бити ведро, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Током дана биће мало топлије и промјењиво облачно вријеме уз сунчане периоде, али и даље уз повремену краткотрајну кишу и пљускове на истоку, југоистоку и понегдје на сјеверу и западу.

Јутарња температура ваздуха биће од три до девет, на југу од осам до 12, а највиша дневна од 16 до 22, на југу од 21 до 25 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб сјеверног и сјевероисточног смјера.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Чемерно шест, Калиновик, Хан Пијесак, Горажде, Дринић девет, Мркоњић Град 10, Гацко и Рибник 11, Соколац, Нови Град, Бихаћ 12, Невесиње, Сребреница, Дрвар 13, Бањалука, Приједор, Зворник, Сарајево, Тузла и Зеница 14, Рудо 15 степени.

У Фочи, Добоју, Градачцу и Ливну у 14.00 часова измјерено је 16 степени, у Билећи, Српцу и Бијељини 17, Вишеграду 18, у Мостару и Требињу 20, а у Неуму 22 степена.