latinica  ћирилица
05/05/2016 |  15:48 | Аутор: СРНА

"Заветници" позивају на скуп подршке Републици Српској

Српски сабор "Заветници" упозорио је данас да иза намјере опозиције у Републици Српској да "нелегитимно промијени власт заправо стоје они који покушавају да деградирају независност Републике Српске, темеље њене државности и слободе".
"Заветници" - Фото: РТРС
"Заветници"Фото: РТРС

"Више од две године 'Заветници' упозоравају на процес дестабилизације и подривања Српске који спроводе западни центри моћи ослањајући се на опозицију, поједине невладине организације и инструментализоване новинаре и аналитичаре. Такви покушаји кулминирали су најавом протеста опозиције у Бањалуци, коју прате нескривене поруке о државном удару", напомиње се у саопштењу "Заветника".

У саопштењу се истиче да, својим принципијелним ставом, јасно дефинисаном спољном политиком и уважавањем највиших националних интереса, државно руководство Републике Српске представља сметњу онима који желе унитаризацију БиХ, али и потпуно укидање Републике Српске.

"Заветници' не учествују у партијском животу у Српској, али ово питање је од суштинског и највећег националног значаја и због тога позивамо све наше чланове и симпатизере у Републици Српској да се окупимо 14. маја на Тргу Крајине у Бањалуци у 12.00 часова на великом скупу под називом 'Срцем за Републику Српску - Стоп издаји', у организацији државног руководства Српске и свих оних који желе да сачувамо нашу Републику Српску", истиче се у саопштењу "Заветника".