latinica  ћирилица
05/05/2016 |  17:29 ⇒ 21:12 | Аутор: РТРС

Добојски НДП пред расулом (ВИДЕО)

Након што је комплетан теслићки НДП прешао у Социјалистичку партију, проблеми и у добојском НДП-у.
НДП - Фото: илустрација
НДПФото: илустрација

О томе је најгласније проговорила члан Главног одбора ове странке у Добоју Митра Ђуричић, које се добојски огранак странке одрекао када се успротивила штетним намјерама појединаца у том граду.

Упутила је отворено писмо предсједнику НДП-а Драгану Чавићу у којем га упозорава да странку због појединачних интереса челника напушта чланство и од њега тражи да именује координатора за Добој како би се зауставило урушавање странке.

Све одлуке НДП-а у Добоју доноси искључиво предсједник Сретко Ђурковић и то онако како одговара градоначелнику и његовом СДС-у, тврди Митра Ђуричић. Каже да не може више да ћути и посматра урушавање странке зарад интереса СДС-а и појединаца.

- НДП је у Добоју изгубио свој интегритет ,дакле он нема ни идентитет ни интегритет јер је под окриљем СДС-а, дакле НДП дјелује онако како то захтијева СДС што се не свиђа одређеним члановима, каже Митра Ђуричић

Ђуричићева је задобила пажњу јавности када се успротивила намјери градоначелника Обрена Петровића да Туристичкој организацији,чији директор је била, набави фарму јелена лопатара. Сматрала је да је то штетна одлука , али таквог мишљења није био њен страначки шеф Ђурковић, који је ,умјесто ње подржао градоначелника и гласао за њену смјену.Ђуричићева тврди да је у свему томе пресудан лични интерес предсједника добојског НДП-а.

- Зна се ко учествује у одређеним тендерима, ко ради и добија одређене радове, знате и сами колико је Ђурковић укључен у све те послове општине, додаје Ђуричићева.

Ђурковић одбацује наводе о самовољи. Тврди да све одлуке доноси предсједништво, па је тако донесена и одлука о смјени директорке Туристичке организације. О свему је каже упознат и предсједник Драган Чавић. Личне интересе са градоначелником не сматра спорним.

Незадовољни његовим радом недавно је НДП напустило 30 чланова са Вучијака. Ђуричићева је члан Главног одбора и буде ли искључена из странке, како најављују, биће , након Драгутина Шкребића из Теслића, други члан Главног одбора из добојске регије који је напустио НДП.