latinica  ћирилица
09/05/2016 |  21:42 ⇒ 21:47 | Аутор: РТРС

Рим: Одиграни мечеви 1. кола

На тунриру из Мастерс серије у Риму, данас су играни мечеви 1. кола. Пласман у наставак такмичења, остварили су Раонић, Кирјос, Гаске, Сепи и Соуза. Изненађење је елиминација Монфиса и Димитрова.
Тенис  (илустрација) -
Тенис (илустрација)

Милош Раонић је уз доста проблема изборио пласман у 2. коло Рима. Канађанин црногорског поријекла је послије велике борбе у три сета успио да сломи отпор Италијана Марка Ћекината. Било је 6:4, 4:6 и 6:4. Ћекинато, који је био учесник и бањалучког Челенџера, пружио је неочекивано добар отпор 10. играчу свијета. Ипак, при резултату 2:2 у трећем сету, Раонић прави брејк и рутински приводи меч крају.

Противник Раонића у 2. колу, биће Ник Кирјос. 21- годишњи Аустралијанац је за само сат времена игра побиједио мало познатог Италијана Каруза 6:1 и 6:2.

И Ришар Гаске, је оправдао улогу фаворита. Француз је са 6:3 и 6:0 добио земљака Бенетоа.

Миљеник домаће публике, Фабио Фоњини, завршио је наступ у Риму у 1. колу. Од њега је био бољи Гиљермо Гарсија Лопез са 6:1 , 7:6.

У наставку такмичења, гледаћемо и искусног Италијана Сепија, затим Португалца Соузу, Доминика Тима из Аустрије, Летонца Гулбиса.

Виктор Троицки, у уторак игра меч 2. кола против Јапанца Нишикорија, а меч не би требало да почне прије 14 часова.

Новак Ђоковић, који брани титлу, на терен излази у сриједу. Његов противник у 2. колу, биће бољи из дуела Француза Робера и Британца Беденеа, двојице квалификаната.

Мечеве из Рима, можете гледати на нашем програму.