latinica  ћирилица
10/05/2016 |  16:43 | Аутор: СРНА

Митровић: Згрожени смо Салкићевим шовинизмом

Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила сматра шовинистичком изјаву потпредсједника Српске Рамиза Салкића да је "неморално да начелник општине Сребреница буде Србин".
Сребреница - Фото: РТРС
СребреницаФото: РТРС

- Згрожени смо таквим шовинизмом, тим прије, што је заједнички кандидат српских странака за начелника општине Сребреница Младен Грујичић син погинулог борца, млад и образован човијек који није оптерећен национализмом и који поштује све жртве рата - рекао је Митровић, и додао, да је таква изјава неприхватљива.

Он је подсјетио да се Грујичић вратио у Сребреницу, обновио порушену имовину, засновао породицу и опредијелио се да тамо живи, без обзира на политичке, безбједносне и друге прилике.

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић изјавио је јуче за БХРТ да је неморално да начелник у Сребреници буде Србин.

Младен Грујичић заједнички је кандидат српских политичких партија за начелника општине Сребреница на предстојећим локалним изборима. Он је и предсједник Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице.