latinica  ћирилица
10/05/2016 |  16:48 | Аутор: Б92

Рим- Троицки изгубио од Нишикорија

Српски тенисер Виктор Троицки завршио је учешће на Мастерсу у Риму поразом у другом колу од Кеија Нишикорија.

Троицки је пружио достојан отпор шестом играчу на АТП листи, али није имао снаге да оствари тријумф – 5:7, 6:2, 6:3.

Од самог старта меча видјело се да је Троицки расположен за игру, док је с друге стране Нишикори био нешто спорији послије напорне недјеље у Мадриду.

Виктор је без проблема освајао гемове у којима је сервирао, а интересантан податак јесте да све до 12. гема није било брејк прилика.

Тада је српски играч сачекао нешто слабији гем ривала, ритерне је враћао дубоко и добијао шансу да нападне другим ударцем. Брзо је стигао до 0:40, Јапанац је сервисима спасао две брејк лопте, али трећу није успео и Троицки је повео 1-0 (7:5).

јапанац је полако улазио у ритам како је меч одмицао, све боље је читао сервис противника, па је већ у трећем гему другог сета направио брејк. Србин је освојио само један поен и Кеи је преузео контролу. До краја сета још једном је одузео сервис ривалу и експресно изборио одлучујући дио игре – 2:6.

Незадовољан неким судијским одлукама Троицки је у финишу сета ушао у расправу са главним арбитром, послије чега је био веома нервозан. Проценти сервиса кренули су да падају, што је Нишикори искористио у петом гему трећег сета. Одиграо је неколико сјајних форхенда, а винером по паралели направио је брејк за 3:2.

То му је било довољно да рутински приведе меч крају послије нешто више од два сата игре.

Репрезентативац Србије одлучио се за нешто дефанзивнији приступ, имао је 21 винер и 22 неизнуђене грешке, али му то није помогло. Кеи је био много агресивнији, забилежио 32 директна поена, уз 27 грешака за пету побиеду у шестом међусобном дуелу.

Нишикори ће се у сљедећој рунди састати са бољим из меча Ришар Гаске – Андреас Сепи.

Турнир из серије 1.000 у престоници Италије игра се за наградни фонд од 3.748.925, а титулу брани двоструки узастопни шампион Новак Ђоковић.