latinica  ћирилица
10/05/2016 |  16:51 ⇒ 18:14 | Аутор: klix.ba

Рим: Џумхур заустављен у првом колу од Шардија

Најбољи бх. тенисер Дамир Џумхур данас је у 1. колу АТП турнира у Риму играо против Француза Жеремија Шардија те је поражен резултатом 1:2 у сетовима.
Дамир Џумхур (ФОТО: Twitter) -
Дамир Џумхур (ФОТО: Twitter)

Џумхур је данашњи меч дочекао као 75. играч свијета, док је Шарди 32. на АТП листи. Одлично је почео и већ у првом гему направио брејк за водство у првом сету, а након тога без изгубљеног поена освојио свој сервис за 2:0 у гемовима. Сјајну игру је приказао и у трећем гему те заслужено стигао до другог брејка. На 4:0 је повисио уз мање проблеме приликом свог сервиса.

Шарди је у петом гему успио добро сервирати и смањити на 1:4. Потом је имао брејк лопту и прилику да направи исти, али није успио, па се Џумхур вратио и повео са 5:1. Француз потом добија седми гем, али Џумхур успјешно сервира за освајање првог сета резултатом 6:2 у гемовима након 29 минута игре.

Најбољи бх. тенисер је на отварању другог сета искористио другу брејк лопту и повео, а потом повисио на 2:0. Трећи гем другог сета припао је Шардију, али је Џумхур експресно вратио предност од два гема.

У петом гему је наш тенисер имао три брејк лопте, но, Француз се успио извући и смањити на 2:3. То га је очигледно мотивисало и подигло његову игру, па је у осмом гему Француз стигао до брејка и изједначио на 4:4, а потом и сервирао за 5:4, своје прво водство у овом мечу. Дамир је био под притиском те је сервирао за останак у другом сету, а Шарди је то искористио, направио нови брејк те добио други сет 6:4 након 45 минута игре.

Француз је отворио трећи сет сервисом без изгубљеног поена, а потом не користи прилику за брејк на Џумхуров сервис. БХ. тенисер се вратио и изједначио на 1:1, а онда успио одузети сервис Шардију и повести 2:1. Ипак, Француз одмах враћа брејк за 2.2.

Француски тенисер је до брејка дошао и у шестом гему за 4:2, а онда је у осмом гему поново одузео сервис Џумхуру и добио овај сет са 6:2 те се пласирао у 2. коло. Меч је трајао сат и 46 минута.

Шарди ће у 2. колу играти против бољег из дуела Роберто Баутиста - Паоло Лоренци.