latinica  ћирилица
11/05/2016 |  15:41 ⇒ 16:25 | Аутор: РТРС

Ђоковић у осмини финала Рима

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Мастерса у Риму.
Новак Ђоковић - Фото: РТРС
Новак ЂоковићФото: РТРС

Новак Ђоковић побиједио је у данашњем сусрету Француза Стефана Робера са 2:0 (7:5, 7:5).

Био је ово први дуел Србина и тридесетшестогодишњег Француза, а Новак ће у наредном мечу играти против Томажа Белучија из Бразила.

Новак је у дуел са Робером ушао нешто лежерније, али се то може оправдати чињеницом да је прије само три дана освојио рекордни 29. Мастерс, свој други у Мадриду.

Ипак, нешто спорији почетак Ђоковића, против изузетно мотивисаног и агресивног противника, није се превише одразио на резултат. Послије спасене брејк лопте већ у трећем гему, Ђоковић је паметно сачекао очекивани пад у игри ривала, своју шансу и искористио другу брејк/сет лопту, од три везане, за вођство у сетовима.

Ни други дио игре није донио ништа ново, Новак је и даље дјеловао успорено, што је Стефан искористио и успио да му одузме сервис за вођство од 2:1. Занимљиво је да је Новак већ у првом дуелу у "вјечном граду" претрпио исти број колико на цијелом турниру у главном граду Шпаније – један.

Међутим, како се сет, испоставиће се и меч, ближио крају Француз је све чешће гријешио, натјеран далеко вишим нивоом игре српског аса и дубљим ударцима, а послије 87 минута игре видјели смо нови брејк Новака и његову побједу.