latinica  ћирилица
18/05/2016 |  07:51 ⇒ 22:27 | Аутор: РТРС

Финале Лиге Европе на РТРС: Севиља - Ливерпул (ВИДЕО/ 20.35)

Ливерупл или Севиља? Ко осваја трофеј Лиге Ервопе и ко ће, као побједник најмасовнијег такмичења, сљедеће године играти у Лиги шампиона? Финале Лиге Европе, Ливерпул – Севиља, вечерас од 20 часова 45 минута, уз пренос на нашем програму.
Финале ЛЕ: Севиља - Ливерпул (Илустрација: РТРС) -
Финале ЛЕ: Севиља - Ливерпул (Илустрација: РТРС)

Фудбалери Ливерпула, вечерас су номинално домаћини. Најтрофејнији енглески клуб у европским такмичењима, освојио је 12 титула, вечерас игра своје четврто финале у Лиги Европе, односно некада Купу УЕФА.

„Редси“, су све три претходна финала добили, 1973, 1976, и 2001. године. Јирген Клоп је једино своје финале, предводећи Борусију, изгубио, али вечерас, без обзира на кадровске проблеме, жели трофеј и пласман у Лигу шампиона.

 "Свако жели да игра Лигу шампиона, то је велико такмичење. Такође, ту је и велика финансијска корист. Сваки европски трофеј је фантастичан, конкуренција је изузетно јака. Биће ово велика ноћ за све, надам се да можемо успјешно да завршимо започети посао", изјавио је тренер Ливерпула, Јирген Клоп.

Севиља у Базел стиже као двоструки узастопни побједник овог такмичења. Шпанска екипа је поред Борусије из Мехенгладбаха, Јувентуса и Парме, успјела да четири пута игра у финалу, вечерас је то пети пут. Севиља никада није изгубила меч у финалу. Знају добро против кога играју вечерас.

Утакмица Ливерпул – Севиља биће одиграна у Базелу на стадиону Сент Јакоб Парк од 20 часова и 45 минута.

Пренос је на програму Радио-телевизије Републике Српске.