latinica  ћирилица
18/05/2016 |  08:03 | Аутор: СРНА

Саобраћај се одвија без застоја

На свим важнијим путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења, а дужих задржавања нема ни на граничним прелазима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, односно излаз и улаз са ауто-пута Градишка-Бањалука, због изградње вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор.

Из Ауто-мото савеза препоручују возачима да за укључење и искључење са ауто-пута Градишка-Бањалука користе петљу "Александровац", поготово они који из Градишке иду према Прњавору, док се онима који из правца Бањалуке путују до Лакташа савјетује кретање магистралним путем.

На магистралном путу Клашнице-Нова Топола измијењен је режим саобраћања, а брзина кретања ограничена на 30 километара на час. Саобраћај ће на овој дионици бити свакодневно обуставаљан, четири пута, од 23.00 до 5.00 часова максимално 30 минута.

С обзиром на то да је ријеч о једном од најфреквентнијих путева, а уз то и насељеном мјесту, саобраћај се од Лакташа до Клашница одвија веома успорено.

Због изградње острва на ријеци Врбас, на магистралном путу Бањалука-Челинац, у мјесту Ребровац, биће измјена у режиму саобраћаја.

Због санације коловоза на дионици магистралног пута Каракај два-Дрињача и регионалном путу Шековићи-Доње Цапарде саобраћа се једном траком уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

На дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош измијењен је режим саобраћања због радова на реконструкцији и санацији градске водоводне мреже и проширење канализационе мреже у Котор Варошу.

Због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, до краја ове године од 7.00 до 19.00 часова, сваким даном, осим недјеље, биће измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор, насеобина Лишња.

На магистралном путу Вукосавље-граница Републике Српске и Федерације БиХ /Каруше/, дионица Јоховац-Руданка у мјесту Јоховац, у току је измјена у одвијању саобраћаја, због изградње прикључака магистралног пута на будући ауто-пут.

У брчанском насељу Гредице измијењен је режим одвијања саобраћаја због изградње обилазнице око Брчког, на магистралном путу Брчко-Бијељина. Режим саобраћаја измијењен је и у брчанском насељу Горице, на дионици Брчко-Лончари, због радова.

Због деминирања на магистралном путу Бродско Поље-граница Српске и ФБиХ /Брусница/, у насељу Лијешће, локалитет Шикаре, радним данима од 8.00 до 16.00 часова саобраћај ће бити обустављан у трајању од 30 минута, а потом ће возила бити пропуштана 15 минута.

На регионалном путу Подновље-Дервента, општина Добој, у мјесту Глоговица у току је деминирање терена од 8.00 до 16.00 часова сваког радног дана. Саобраћај се повремено обуставља, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута одвијања саобраћаја.

Због деминирања терена на дионици регионалног пута Зелени Јадар-Милићи и у мјесту Зелени Јадар у току су повремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова сваким радним даном, осим у дане викенда и празницима. Повремена обустава изводи се на начин 30 минута обуставе саобраћаја и 10 минута пропуштања.

На дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице измијењен је режим саобраћања због радова на побољшању услова одводње падавинских вода.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

На магистралном путу од мјеста Брод на Дрини до Шћепан Поља, на граници са Црном Гором, и даље је на снази забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дионици регионалног пута Вијака два-Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци, на снази је забрана саобраћаја за теретна возила преко пет тона укупне масе и висине изнад 3,5 метра.

Због радова у тунелу "Караула", на дионици магистралног пута Жепче-Маглај, од 22.00 часа до 7.00 часова ујутро могуће су повремене краће обуставе саобраћаја.

На Граничном прелазу Горица-Вињани Доњи, због изградње новог граничног прелаза, до 1. јуна саобраћа се успорено. Препоручује се коришћење других граничних прелаза.