latinica  ћирилица
18/05/2016 |  08:51 | Аутор: БЕТА

Полиција булдожерима уништила мотоцикле заплијењене због насилне вожње (ВИДЕО)

Њујоршка полиција је булдожерима здробила 70 заплијењених мотоцикала и "квадова" да би тиме показала оштру политику према насилној вожњи градским улицама.
Њујорк: Уништавање мотоцикла (NYC Police Department photo) -
Њујорк: Уништавање мотоцикла (NYC Police Department photo)

Јавно дробљење мотоцикала дио је акције њујоршке полиције у обрачуну с насилним возачима који, већином млади и без возачке дозволе, јурцају улицама на нерегистрованим, нелегално модификованим мотоциклима, и на мотоциклима и АТВ возилима "квадовима", намијењеним искључиво за теренску вожњу.

Шеф Полиције Вилиам Братон је изјавио да ти возачи "представљају ванредну опасности не само за себе, него за све грађане".

Одузети мотоцикли и "квадови" су положени на бок на обали у Бруклину и два булдожера су их прегазила неколико пута.

Ове године је одузето 679 мотоцикала и "квадова", 95 одсто више него прошле, а десетине возача су ухапшене због насилне вожње, угрожавања других и сличних недјела.

Послије погибије једног мотоциклисте током полицијске потјере, полиција их више не јури улицама Њујорка, већ их прати из хеликоптера и хвата касније.

Њујоршка полиција ће од продаје здробљених мотоцикала отпаду добити око пет центи по килограму.

Мотоцикли и "квадови" су уништени јер је процијењено да су били такви да би их ријетко ко купио, а да би било скупо опремити их за регистрацију да би се легално могли користити на улицама.