latinica  ћирилица
18/05/2016 |  09:11 ⇒ 09:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Хилари Клинтон објавила податке о заради у 2015.

Претенденткиња за номинацију Демократске странке за председника САД Хилари Клинтон објавила је у уторак податке о својим приходима у 2015. години, који показују да је она пре почетка председничке кампање зарадила више од од 6,5 милиона долара.
Хилари Клинтон - Фото: AP
Хилари КлинтонФото: AP

Клинтонова је зарадила више од пет милиона долара од продаје своје књиге "Тешке одлуке", као и још око 1,5 милиона долара на име хонорара за држање предавања, пренијела је агенција АП.

Документи о заради које је Клинтонова као кандидаткиња у предизборној трци у САД предала Федералној изборној комисији су показали да она већину свог личног богатства држи у инвестиционом фонду "Вангард 500", као и да посједује рачун код банке "ЈП Морган", чија вриједност износи пет до 25 милиона долара.

Поред тога, документи показују и да њен супруг, бивши амерички предсједник Бил Клинтон, током 2015. године зарадио више од пет милиона долара од држања говора и предавања.

Клинтонова је предала извјештај о заради након што је фаворит за номинацију Републиканаца Доналд Трамп предао свој извјештај, који је показао да његово лично богатство износи десет милијарди долара.