latinica  ћирилица
18/05/2016 |  09:38 | Аутор: БЕТА

Ерик Клептон издао нови албум

Британски рок музичар Ерик Клептон издао је нови албум "I Still Do" у којем има пјесама са акустичном и електричном гитаром.

Клептон (71) изјавио је да је снимање 23. студијског албума било болно искуство за њега јер је снимао пјесме и свирао инструменте са екцемом који је такође имао прије 40 година када је снимао једних од својих првих албума. Музичар је рекао да неће путовати и одржати турнеју рекавиши да је то иза њега.

Клептон је додао да је имао подршку своје три ћерке које су признале да нису толико заинтересоване за очеву музику јер су обожаватељке младог поп певча Џастина Бибера.

Легендарни умјетник је једини музичар који је три пута примљен у Рокенрол кућу славних. Музички критичари и публика сматрају га једним од највећих гитариста свих времена.

Клептон је рангиран као други на Ролинг стоуновој листи највећих гитариста свих времена и као 53. на њиховој листи 100 највећих умјетника свих времена.

Мада се Клептонов музички стил временом мијењао, увијек је задржао дио блуз-корјена. Клептон је био и иноватор у неким од фаза своје каријере, као што је блуз-рок фаза с Блузбрејкерсима Џона Мејола и Јардбердсима или психоделични рок с групом Крим.