latinica  ћирилица
18/05/2016 |  10:09 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

Расвијетљено убиство у Приједору (ВИДЕО)

У Приједору је разријешено убиство педесетогодишњег Милана Максимовића, чије је тијело пронађено протеклог викенда на локалном путу Петров Гај - Доња Марићка, потврђено је на конференцији за новинаре Центра јавне безбиједности Приједор.
Приједор - убиство - Фото: РТРС
Приједор - убиствоФото: РТРС

Припадници Центра јавне безбиједности Приједор синоћ су ухапсили двадесетчетворогодишњег Радана Векића из села Јелићка код Приједора, због основане сумње да је убио Милана Максимовића.

Докази потврђују да је Векић у Максимовића пуцао из војничке пуше, која је пронађена на неприступачном терену, удаљеном десет километара од мјеста убиства.

Векић је признао убиство, а као мотив се наводи новчана дуговања према убијеном, који се осим продаје аутомобила, наводно бавио и зеленаштвом.

"Када је извршено убиство осумњиченог, тај дан он је требао измирити негдје око 3.500 КМ према оштећеном односно убијеном. Како није имао новац, он је одлучио да почини убиство и то је основни мотив кривичног дјела, а да ли се ради о зеленашким каматама, ми то још нисмо утврдили, али је неоспорно утрђено да постоји новчано дуговање", рекао је начелник за Општи криминалитет ЦЈБ Приједор Горан Каран.

У току је криминалистичка обрада ухапшеног, који ће у току данашњег дана бити предат у даљу надлежност Окружном тужилаштву Бањалука.