latinica  ћирилица
18/05/2016 |  10:17 ⇒ 13:51 | Аутор: РТРС

Градишка: Обиљежавање Међународног дана музеја (ВИДЕО)

Низом манифестација Међународни дан музеја биће обиљежен и у Завичајном музеју Градишка. Обиљежавање је почело синоћ ретроспективном изложбом академског сликара Месуда Хоџића из Приједора.
Градишка: Музеј -
Градишка: Музеј

Месуд Хоџић сликарством се почео бавити још као ученик приједорске Гимназије. У галерији Завичајног музеја изложене су 23 слике, рађене претежно техником уље на платну.

- Волим радити пејзаже и ту сам веома добар, али исто тако волим радити и мртве природе и ја се, како би рекао, сада у тим водама и налазим, рекао је он.

Током обиљежавања Дана музеја музејска дјелатност ће бити приближена и најмлађима. За њих су организоване радионице сликарства и археологије.

- Ове године као и прошле Завичајни музеј има неколико манифестација врло значајних, на неки начин и традиционалних и богат културни програм, истакао је Драган Матавуљ, директор Завичајног музеја Градишка.

Завичајни музеј Градишка организовао је данас на платоу испред Културног центра изложбу олдатајмера на којој је приказано десетак старих и ријетких аутомобила.

Обилежавање дана музеја у Градишци завршава се сутра промоцијом књиге “Цар Константин и рано хришћанство”, младог аутора из Бањалуке, Марка Ромића.