latinica  ћирилица
18/05/2016 |  10:23 | Аутор: РТС

Јунајтед бољи од Борнмута за наступ у ЛЕ

Фудбалери Манчестер јунајтеда побједили су на свом терену Борнмут са 3:1, у посљедњој утакмици посљедњег, 38. кола Премијер лиге и као пети на табели обезбиједили учешће у групној фази Лиге Европа.
Манчестер Јунајтед - Фото: AP
Манчестер ЈунајтедФото: AP

Јунајтед је повео у 43. минуту голом Вејна Рунија, вођство је дуплирао Маркус Рашфорд у 74, а трећи гол за домаће постигао је Ешли Јанг у 87. минуту, три минута пошто је на терену замјенио Ентонија Марсијала. Коначан резултат поставио је Крис Смолинг у трећем минуту судијске надокнаде времена, када је послао лопту у своју мрежу послије шута фудбалера Борнмута Макса Градела. То је први гол који је у клупској историји Борнмут постигао на Олд Трафорду.

Утакмица је требало да се одигра у недјељу, 15. маја, када су одигране све утакмице посљедњег кола, али је отказана због сумњи на бомбу на стадиону Олд Трафорд.

Стадион је тада евакуисан, а испоставило се да се ради о имитацији бомбе, која је грешком остављена на стадиону послије вјежбе компаније која обезбјеђује Олд Трафорд.

Сезону у Премијер лиги Манчестер јунајтед је завршио на петом мјесту са 66 бодова и пласирао се у групну фазу Лиге Европа. Исти број бодова има и његов градски ривал Сити, али ће због лошије гол разлике као шести играти у квалификацијама за Лигу шампиона.

Борнмут је опстао у лиги, сезону је завршио на 16. мјесту на табели са 42 бода.