latinica  ћирилица
18/05/2016 |  12:31 | Аутор: РТС

Фудбалери Лестера дочекани и на Тајланду

Фудбалерима Лестера приређен је херојски дочек на Тајланду, послије освајања шампионске титуле у Премијер лиги, пренијели су британски медији.
"Лисице" дочекане као хероји на Тајланду - Фото: РТС
"Лисице" дочекане као хероји на ТајландуФото: РТС

Екипа Клаудија Ранијерија изгубила је само три утакмице у Премијер лиги ове сезоне и упркос шансама 5.000-1 успјела је да освоји шампионску титулу у Енглеској.

Навијачи и бројни медији дочекали су фудбалере Лестера на аеродрому Суварнабхуми у Бангкоку, одакле је власник клуба Вичај Шривадханапрабха. Откако је он преузео клуб Лестер је уз Манчестер јунајтед и Челси најпопуларнији на Тајланду.

Навијачи су на аеродрому поздрављали играче, сликали се с њима и узимали аутограме.

"Изузетно смо поносни што смо дошли на Тајланд и знамо колико то значи власницима, који су много урадили за нас, али и за цио клуб у протеклих шест година", рекао је капитен Лестера Весли Морган.

У Лестеру је у понедјељак одржана парада поводом освајања титуле, а британски медији навели су да је 240.000 људи било на улицама.

"Откако смо освојили титулу покушавамо да схватимо колико то значи нама али и другим људима. Послије параде у Лестеру и сјајног дочека на Тајланду, почињемо да схватамо. Значај свега овога је застрашујући", рекао је Морган.