latinica  ћирилица
18/05/2016 |  12:39 ⇒ 12:39 | Аутор: СРНА

Милићи: Имовина "Интала" биће продата непосредном погодбом

Након 14 неуспјешних лицитација, имовина стачајног дужника Фабрике монтажних кућа "Интал" из Милића биће понуђена на продају непосредном погодбом, рекао је стечајни управник Млађен Петковић.
Фабрика монтажних кућа "Интал" - Фото: СРНА
Фабрика монтажних кућа "Интал"Фото: СРНА

Петковић је објаснио да је ову одлуку донијела Скупштина повјерилаца фабрике на сједници која је одржана јуче у Окружном привредном суду у Источном Сарајеву и да су сагласност на одлуку дали и највећи повјериоци некадашње фабрике из Милића - Пореска управа Републике Српске и "Нова банка".

"Скупштина је одлучила да се продаја имовине врши непосредном погодбом, и то посебно опрема, посебно некретнине. Имовина ће бити понуђена по цијени коју ће одредити Одбор повјерилаца, с тим што она не може да буде нижа од 20 одсто од умањене цијене фабрике која је понуђена на посљедњој лицитацији", рекао је Петковић.

Петковић је подсјетио да су приликом увођења стечајног поступка вјештаци грађевинске и машинске струке процијенили тржишну вриједност имовине "Интала" на 4.200.000 КМ, да би, након неуспјешних лицитација, почетна продајна цијена на посљедњој јавној продаји била умањена на трећину тржишне, односно на 1.400.000 КМ.

Петковић је додао да ће ускоро бити заказана сједница Одбора повјерилаца на којој ће бити договорени даљи кораци у стечајном поступку у некадашњој фабрици монтажних кућа.