latinica  ћирилица
18/05/2016 |  13:19 ⇒ 20:54 | Аутор: РТРС

Пронађено тијело Радивоја Гузине (ВИДЕО)

Тијело педесетшестогодишњег Радивоја Гузине из Фојнице код Гацка пронађено је након шест дана у ријеци Заломци, између Гацка и Невесиња, потврђено је у Центру јавне безбједности Требиње.
Гацко-пронађено тијело Радивоја Гузине - Фото: РТРС
Гацко-пронађено тијело Радивоја ГузинеФото: РТРС

Након шест дана, откако је аутомобилом слетио у ријеку Заломку, у мјесту Фојница код Гацка, пронађено је тијело Радивоја Гузине. Био је запослен у РиТЕ Гацко. Родбина претпоставља да се несрећни Фојничанин, ноћу са 12. на 13. мај, враћао кући, када је, за сада из непознатих разлога, слетио у корито набујале ријеке. 

Аутомобил страдалог пронађен је педесетак метара низводно од мјеста удеса. Од тада, корито Заломке, у дужини од четрдесетак километара, претраживало је стотинак мјештана и родбине страдалог, ватрогасци из Гацка, припадници полиције, спасилачки тимови фочанског „Волфа“ и РиТЕ Гацко.

Након смрти Радивојевог брата близанца, прије пет мјесеци, у породици Гузина, данас нова туга. Осамдесетшестогодишњи отац Милинко свакодневно је био на обалама ријеке.

"Да је био дан када се несрећа догодила, сигуран сам да би испливао. Међутим, била је ноћ", рекао је несрећни отац.

Припадници ЦЈБ Требиње и Спасилачког клуба „Волф“, осми пут у претрази корита, на тешко приступачном дијелу пронашли су тијело.

"Тијело смо пронашли на можда тристо до четиристо метара од мјеста утапања. Иако смо претраживали већ неколико дана, испоставило се да је ближе", рекао је Јагош Чомор, ронилац спасилачке службе „Wolf”, Фоча.

Полиција је, по налогу окружног тужиоца, обавила увиђај, а више детаља о узроцима несреће биће познато накнадно.