latinica  ћирилица
18/05/2016 |  13:29 ⇒ 13:47 | Аутор: СРНА

Стојановић: Нема прања новца у процесу против С. Павловића

Након вјештачења изузете документације Тужилаштво БиХ нема никаквих елемената који указују на прање новца у процесу који се води против власника Павловић банке Слободана Павловића, изјавио је Срни бранилац у овом случају Миодраг Стојановић.
Павловић банка - Фото: РТРС
Павловић банкаФото: РТРС

Стојановић каже да је истражни поступак у току и да је урађено вјештачење, након којег тужилац нема никаквих чврстих доказа који би указивали да постоји прање новца.

Он је изразио наду да суђења неће ни бити када је ријеч о прању новца у овом случају, јер за тако нешто нема доказа.

"Чекамо да се коначно заврши истрага и очекујемо да у контроли мјера 13. јуна буде још више проширен круг слободе, да се Павловић и други у овом случају могу кретати и изван БиХ", рекао је Стојановић.

Према његовим ријечима, Павловић инсистира да иде у Америку на лијечење 20 дана.

Стојановић очекује да Суд БиХ позитивно ријеши овај захтјев, а као јемство је понуђена Павловићева кућа и имање у бијељинском насељу Попови чија је вриједност процијењена између 350.000 и 400.000 КМ.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ, по налогу Тужилаштва БиХ, ухапсили су 11. фебруара власника Павловић банке Слободана Павловића и троје службеника Петра Лазића, Љиљану Гарић и Блага Благојевића осумњичених за прање новца, злоупотребу службеног положаја или овлаштења и фалсификовање или уништавање пословних или трговачких књига или исправа.

Они се бране са слободе, уз мјере забране.