latinica  ћирилица
18/05/2016 |  15:05 | Аутор: СРНА

Вишковић: Ништа од принудне управе у РТРС-у

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је легитимно право опозиције да тражи увођење принудне управе у Радио-телевизију Републике Српске, али да тога неће бити.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

"Није то само захтјев опозиције у Српској. Исти такви захтјеви износе и опозиције у Србији, Црној Гори и Македонији. То је њихов легалан захтјев само од тога нема ништа", рекао је Вишковић новинарима током скупштинске паузе.

Опозициони посланици су током данашње расправе о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о РТРС тражили увођење принудне управе у РТРС.

Говорећи о извјештају Центра цивилних иницијатива /ЦЦИ/ у којем се наводи да је извршна и законодавна власт у Федерацији БиХ /ФБиХ/ имала више одлука и рјешења него власти у Српској, Вишковић је рекао да и Народна скупштина и Влада раде по свом плану и програму.

Он је навео да је ЦЦИ анализирао први овогодишњи квартал, напомињући да у јануару у Српској има више нерадних дана него у ФБиХ, те да се у том ентитету нису бавили рјешавањем исплате пензија преко трезор, док је Српска то питање ријешила.