latinica  ћирилица
18/05/2016 |  15:50 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

Пале: Вечерас "Бендовијада" за помоћ Младену Мојевићу (ВИДЕО)

Трећу годину у организацији Савјета младих Пале, вечерас ће бити одржан хуманитарни концер "Бендовијада". Овогодишња манифестација окупила је 5 бендова из Српске који ће помоћи да би се прикупила средства за трансплантацију бубрега Младену Мојевићу из Рогатице. Почетак је заказан за 21 час у Палама, а организатори позивају све људе добре воље да помогну.
Браћа Мојевић - Фото: РТРС
Браћа МојевићФото: РТРС

Од прве Бендовијаде Савјет младих Пале и Савјет младих Рогатица заједно учествују у реализацији овог пројекта. Подржала су их бројна јавна и приватна предузећа, а све са жељом да се спаси млади живот.

"Циљ је да сакупимо на једном мјесту аматерске бендове који су квалитетни и познати на просторима РС како би нам помогли да сакупимо средства за оне којима су најпотребнија. Овај пут смо се одлучили да усмјеримо снагу да прикупимо средства за Младена Мојевића", истакла је Татјана Топалић, предсједник Управног одбора Савјета младих Пале.

 Браћа Никола и Младен Мојовић из Рогатице су тешко болесни, а једини лијек је трансплантација бубрега. Захваљујући хуманости људи уз помоћ којих је сакупљено 80.000 марака, Никола је у Француској болници добио нове бубреге, док за Младенову операцију недостаје још 30.000 марака.

"Апелујемо на све грађане Републике Српске да се укључе у акцију како би помогли овом младићу", рекла је Топалић.

Организатори поручују - за срећу је потребно само здравље. Стога, усрећимо вечерас породицу Мојевић, одазовимо се на ову хуману акцију и помозимо Младену да оздрави.