latinica  ћирилица
18/05/2016 |  16:11 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

Учесници "Лут феста" на излету у пећину Орловача (ВИДЕО)

Лут фест, у сарадњи са Туристичком организацијом града Источно Сарајево за госте и учеснике фестивала организује туристичку посјету Пећине „Орловача“ и на тај начин промовише значајне туристичке потенцијале града.
Лут фест-излет у пећину Орловача - Фото: РТРС
Лут фест-излет у пећину ОрловачаФото: РТРС

Култура и туризам у слави природне љепоте – овако се најкраће може описати излет учесника овогодишњег Лут феста у пећину Орловача надомак Пала. Границе за умјетничко стваралаштво – не постоје.

Витомир Митрић, директор Лут феста истиче да им је овим излетом била намјера да покажу да живот у пећини постоји и за луткарство.

Јелена Ђорђевић, из Позоришта лутака Ниш  изненађена  је овим необичним амбијентом. Каже да први пут изводе представу у оваквом окружењу. Љепота пећинског накита, поготово импресивни судари сталактита и сталагнита, односно такозвани њихови пољупци, умјетнике су већ побудили на стваралаштво.

Поред импресија које је оставила јединствена пећина Орловача, учесници Лут феста, ипак признају да је најбоље искуство доживљај луткарства на нашим просторима, за које имају само ријечи хвале.

И ви се вечерас можете увјерити у то гледајући представу "Љепотица и звјер" Позоришта лутака из Мостара.