latinica  ћирилица
18/05/2016 |  18:48 ⇒ 20:55 | Аутор: РТРС

Радник освојио Куп БиХ! (ВИДЕО)

У узвратној утакмици финала Купа БиХ Радник из Бијељине на домаћем терену савладао је тузланску Слободу резултатом 3:0 и овогодишњи је побједник Купа БиХ. Бијељински клуб обезбиједио је наступ на европској сцени наредне сезоне.
ФК Радник - Фото: СРНА
ФК РадникФото: СРНА

Радник је повео у петој минути када је Душан Хоџић прошао два играча гостујућег тима и преварио голмана Пирића. До краја полувремена утакмица је протекла у знаку иницијативе домаћих, али без  правих прилика.Гости нису имали ни покушаја да угрозе гол домаћих.

У игри екипе Хусрефа Мусемића итекако се осјетило одсуство Зајка Зебе, који је добио црвени картон у првом дуелу одиграном у Тузли.

И овог пута гости су добили црвени картон, тачније тренер Хусреф Мусемић, којег је на почетку другог полувремена искључио судија Огњен Ваљић због приговора.

Радник- Бијељина

У наставку су Тузлаци били нешто агилнији, али без резултата. И онда у 64. минути нова ерупција одушевљења на трибинама међу домаћим навијачима.

Самир Мемишевић је погодио након велике гужве пред голом гостију и већ тада је било јасно да ће Радник освојити трофеј Купа БиХ.

У 63. минути сусрета главни судија Огњен Ваљић искључио је тренера Слободе Хусрефа Мусемића због приговора.

Радник- Бијељина

Домаћи тим је искористио нервозу Слободе и голом капитена Самира Мемишевића удвостручио водство на 2:0. Исти играч погодио је за 3:0 у 87. минути. Први меч у Тузли завршен је резултатом 1:1 што значи да у Бијељини неће бити продужетака. Радник води укупним резултатом 4:1.