latinica  ћирилица
18/05/2016 |  20:05 | Аутор: СРНА

СНСД Требиње: "Београдска трагикомедија" лидера Савеза за промјене

Требињски СНСД сматра да је "покушај лидера Савеза за промјене да у Београду оповргну медијске наводе да је њихове протесте у Бањалуци финансирала фондација контроверзног америчког бизнисмена Џорџа Сороша само додатно потврдио информације да рушење власти у Републици Српској финансирају страни центри моћи".
СНСД ГО Требиње - Фото: Screenshot
СНСД ГО ТребињеФото: Screenshot

У саопштењу Градског одбора СНСД Требиње наводи се да су предсједници СДС-а Младен Босић, ПДП-а Бранислав Бореновић и НДП-а Драган Чавић 16. маја у Београду одржали конференцију за новинаре "како би се српској јавности правдали да нису издајници и да не руше Републику Српску".

"За једнострану медијску слику оптужили су РТРС и Агенцију Срна, а за `ширење лажи` против њих криви су им и медији у Србији", кажу у требињском СНСД-у.

Они истичу да су се оптужбе на рачун власти Републике Српске и медија, те тврдње да нису на Сорошевом платном списку "распукле као балон од сапунице када су београдски медији обавијестили да су из Сорошевог Фонда отвореног друштва добили информацију да документ који показује да је опозиција добила око пола милиона долара за протесте 14. маја у Бањалуци није фалсификован, већ да се ради о њихов меморандуму и потпису".

"Познато је да такозвани Савез за промјене има искуства са фалсификовањем и подметањем, али стратегија замјене теза им није пошла за руком", наводе у требињском СНСД-у.

Требињски СНСД сматра да се београдска конференција за новинаре на којој су Босић, Бореновић и Чавић "мијењали боје, вербално се обрачунавали са новинарима и неуспјешно бранили своје тезе о теоријама завјере против њих претворила у трагикомедију".

У Требињском СНСД питају "зашто толика нервоза и потреба да се правдају у Београду и зашто су већ ангажовали адвокате"?