latinica  ћирилица
19/05/2016 |  08:34 | Аутор: СРНА

Нови Град: На "Тркама слободе" учествује око 800 дјеце

У Новом Граду вечерас ће бити одржане "Трке слободе" на којима ће учествовати 800 ученика новоградских основних и средњих школа и дјеце предшколског узраста.
Нови Град - Фото: РТРС
Нови ГрадФото: РТРС

Предсједник Друштва педагога физичке културе Нови Град Дејан Благојевић рекао је да ће трке бити свечано отворене у 17.00 часова на тргу Младена Ољаче, те да ће прво наступити најмлађи учесници.

"Прије званичног отварања у ревијалном дијелу ће прошетати дјеца узраста до три године, а након отварања дјеца предшколског узраста и након њих ученици", рекао је Дејановић, додајући да ће бити 150 дјеце предшколског узраста, између 500 и 600 основаца и стотинак средњошколаца.

Он је истакао да је новост да ће ове године бити одржана и трка сениора на пет километара за коју је пријављено 30 учесника, међу којима су првак БиХ Осман Јунузовић и олимпијка Луциа Кимани.

Дејановић је појаснио да су руте вечерашњих трка од 70 метара за најмлађе учеснике до 800 метара за средњошколце.

"Трке слободе", поводом 1. маја, Дана ослобођења Новог Града у Другом свјетском рату, и 9. маја, Дана побједе над фашизмом, организује општина уз техничку подршку Друштва педагога Нови Град.