latinica  ћирилица
19/05/2016 |  09:51 | Аутор: РТРС

ГО СДС Бањалука осудио изјаву бискупа Комарице

Градски одбор Српске демократске странке Бањалука је запрепаштен чињеницом да из Секретаријата бањалучке бискупије још није стигло адекватно извињење бискупа Фрање Комарице о скандалозном стављању знака једнакости између судбине фашистичких блајбуршких злочинаца и слободарског духа грађана Бања Луке и цијеле Крајине.
СДС - Фото: РТРС
СДСФото: РТРС

Овакве и сличне изјаве у најмању руку значе стављање соли на никад залијечену рану која се зове покољ више хиљада Српског недужног живља у Бања Луци и околним насељима током Другог свјетског рата, саопштено је из ГО СДС-а.

У саопштењу наводе: "Присјетимо се божићне посланице некадашњег бискупа бањалучког Алфреда Пихлера из 1963. године у којој између осталог поручује: „Управо у овој земљи су у прошлом рату многа наша браћа православне вјере погинула зато што су православци. Они који су их убијали имали су у џепу католички крсни лист. Звали су се католици , и ти хришћани убијали су друге људе, такође хришћане зато што нису Хрвати и католици“. Бањалучани, који су кроз историју скупо платили цијену слободе више никада неће дозволити, да буду стављени у исту раван са сарадницима усташке Независне Државе Хрватске и фашистичких сарадника који су жарили и палили овим простором у прошлом вијеку".

То бискуп Комарица и његови истомишљеници морају запамтити. Наша слобода се зове Република Српска, и тако ће и остати, наведено је у саопштењу.