latinica  ћирилица
19/05/2016 |  11:04 | Аутор: РТС

Црна Гора прославља Дан независности

Прослава 10. годишњице обнове независности Црне Горе почела је широм државе, а главне светковине предвиђене су у Подгорици и на Цетињу.
Подгорица - Фото: РТС
ПодгорицаФото: РТС

Градоначелник Подгорице Славољуб Стијеповић ће поводом јубилеја референдума о независности открити четири плоче с натписом "Трг независности", на четири угла централног трга у главном граду Црне Горе.

Биће то трећи назив главног подгоричког трга који је након Другог свјетског рата носио име револуционара Ивана Милутиновића, а затим се звао Трг Републике.

На Тргу независности је постављена велика бина за централну прославу Дана независности која ће бити одржана у суботу, 21. маја, на дан одржавања референдума о обнови пуне државности Црне Горе, 2006. године.

Главна прослава Дана независности на Цетињу педвиђена је, такође, у суботу, када ће, поред осталог, бити организован концерт Данијела Поповића.

Поводом Дана независности, у Никшићу, Подгорици и Бару организоване су изложбе сувенира са мотивима из Црне Горе, које су израдили ученици основних и средњих школа.

У Подгорици ће бити отворена Кућа фудбала, а поводом јубилеја биће одржана и такмичења у разним спортовима.

Улице у свим црногорским градовима окићене су великим бројем државних застава.

Најављено је да ће прослава годишњице референдума о државној независности у неким градовима трајати све до краја маја.