latinica  ћирилица
19/05/2016 |  14:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђорђевић саопштио списак играча у квалификацијама за ОИ

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић саопштио је списак играча за квалификациони турнир за Олимпијске игре у Београду на којем су новајлије Марко Гудурић из Црвене звезде и тандем Мега Лекса Раде Загорац - Огњен Јарамаз.
Александар Саша Ђорђевић - Фото: ТАНЈУГ
Александар Саша ЂорђевићФото: ТАНЈУГ

У односу на тим са прошлогодишњег Европског шампионата нема Зорана Ерцега, који ове сезоне није имао клуб, а нема ни Луке Митровића, који је због повреде пропустио већи дио сезоне, али су позвани НБА центри Никола Јокић и Бобан Марјановић.

На списку се налазе: Стефан Бирчевић, Немања Бјелица, Богдан Богдановић, Немања Дангубић, Марко Гудурић, Огњен Јарамаз, Никола Јокић, Стефан Јовић, Никола Калинић, Марко Кешељ, Огњен Кузмић, Владимир Лучић, Милан Мачван, Стефан Марковић, Бобан Марјановић, Василије Мицић, Драган Милосављевић, Никола Милутинов, Немања Недовић, Мирослав Радуљица, Марко Симоновић, Владимир Штимац, Милош Теодосић и Раде Загорац.

Прије окупљања, 15. јуна у Краун Плази, списак ће бити скраћен на 16 имена.

Квалификациони турнир игра се у КОМБАНК арени од 4. до 9. јула, а Србија ће играти у А групи са Порториком и Анголом, док су у Б групи Чешка, Летонија и Јапан.

Само побједник обезбиједиће пласман на Олимпијске игре у Рију.