latinica  ћирилица
19/05/2016 |  14:52 ⇒ 14:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Завршене консултације о Влади Србије, Вучић код Николића

Консултације о влади председника Србије Томислава Николића и Александра Вучића, носиоца изборне листе "Александар Вучић - Србија побеђује" завршене су око 14.45.
Вучић и Николић - Фото: ТАНЈУГ
Вучић и НиколићФото: ТАНЈУГ

Вучић је сам стигао у зграду Генералног секретаријата предсједника Републике на Андрићевом венцу тачно у 14 сати.

Лидер напредњака рекао је раније данас новинарима да ће предсједнику Томиславу Николићу изнијети план и програм владе и говорити о томе гдје види Србију у будућности.

"Далек је пут до владе, данас су тек консултације", указао је Вучић и додао да је битан циљ нове владе, а то је да поправи имиџ Србије и пословни амбијент, о чему ће, најавио је, више детаља изнијети након разговора са предсједником Србије.

Из Предсједништва је раније најављено да ће након састанка Николић издати саопштење за медије, док ће се новинарима обратити Вучић.

Према Уставу Србије, кандидата за предсједника Владе парламенту предлаже предсједник, пошто саслуша мишљење представника изабраних изборних листа.

У парламент је послије ванредних парламентарних избора 24. априла ушло седам листа - листа око СНС, која је освојила 131 мандат, СПС-ЈС, СРС, Покрет "Доста је било", коалиција око ДС, коалиција Двери-ДС С, коалиција ЛДП-ЛСВ-СДС и пет мањинских листа.

Тако би на Андрићев венац на разговор са шефом државе у наредним данима требало да дођу и Ивица Дачић, Војислав Шешељ, Саша Радуловић, Бојан Пајтић, Санда Рашковић Ивић и Бошко Обрадовић, Чедомир Јовановић, Борис Тадић, Ненад Чанак...

Према Закону о предсједнику, шеф државе је дужан да Народној скупштини предложи оног кандидата за предсједника Владе који може да обезбиједи избор Владе.