latinica  ћирилица
19/05/2016 |  16:26 | Аутор: СРНА

Добој- Јединственим туристичким пакетом до иностраних гостију

Туристички пакети локалних заједница добојске регије имају потенцијал за једнодневне локалне туристичке туре, а за захтјевније иностране аранжмане неопходно их је увезати и осмислити јединствен туристички пакет, рекао је холандски стручњак из области туризма Жак Ворк.
Добој - Фото: РТРС
ДобојФото: РТРС

Ворк је у оквиру програма "ПУМ" који финансира Влада Холандије од 14. до 21. маја обилази туристичке организације Дервенте, Добоја, Брода, Модриче, Теслића и Српца да би помогао креирање заједничких и појединачних туристичких пакета ових микродестинација.

Ворк је истакао да туриста првенствено жели да има преглед понуде, а то значи да се локалне заједнице морају увезати, па ће и пакет услуга бити много атрактивнији.

Он каже да за сада ове средине имају потенцијал да привуку туристе који су удаљени на два до три часа вожње од дестинације.

Ворк, који данас борави у Добоју, рекао је да је овај град, у односу на локалне заједнице у регији, најуспешнији у пружању туристичке понуде.

Као препознатљиве туристичке понуде навео је локална сеоска домаћинства са гастро понудом и ноћењем, пјешачке и бициклистичке стазе, као и препознатљиву тврђаву "Градина“.

Директор добојске Туристичке организације Владимир Марковић најавио је да ће бити завршен туристички кластер са општинама Дервента, Брод, Модрича, Теслић и Србац да би формирали заједнички туристички пакет.

Туристичке организације Дервенте, Добоја, Брода, Модриче, Теслића и Српца су крајем 2015. године укључене у спровођење "ПУМ" пројекта. Ријеч је о програму холандске Владе који је базиран на помоћи холандских стручних експерата на превазилажењу производно-управљачких проблема у домаћим предузећима.