latinica  ћирилица
19/05/2016 |  16:39 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Удружење жена жртава рата - Монографија "Наша исповијест" (ВИДЕО)

Монографија ,,Наша исповијест", коју су на иницијативу Удружења жена жртава рата Републике Српске заједнички објавиле владе Српске и Србије, представљају српске жртве јаности у сасвим новом свјетлу. Послије недавне промоције у Америци , примјерак књиге представници Удружења уручили су и начелнику Градишке, општине у којој удружење има сједиште.
Наша исповијест - Фото: РТРС
Наша исповијестФото: РТРС

- Српске жене су досада углавном представљане као мајке, супруге и сестре бораца Војске Републике Српске који су на сваком мјесту у иностранству представљани као слоковци, монструми, силоватељи, плачкаши и геноцидсу вршили како је то представљено. Ова књига мјења ту слику јер ми нисмо само њихове супруге и мајке јер и ми смо жртве рата и ова књига то потврђује, истакла је Божица Раилић, предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске.

- Желимо и даље да их охрабримо да изнесу пуну истину везано за страдања у протеклом рату и мислим да сви они који су чинили злочине треба да одговарају и да сусштинског помирења међу народима неће бити док сви злочинци не буду одговарали пред судовима, рекао је Зоран Латиновић, начелник општине Градишка.