latinica  ћирилица
19/05/2016 |  17:16 ⇒ 19:21 | Аутор: СРНА

Зворник: На уличној трци више од хиљаду ученика

На Уличној трци, која је организована данас, поводом 21. маја – Дана града Зворника, учествовало је више од хиљаду ученика основних и средњих школа, који су, у зависности од узраста, трчали дужину од 60 до 800 метара главном градском улицом.
Зворник - улична трка - Фото: СРНА
Зворник - улична тркаФото: СРНА

Учеснике је поздравио градоначелник Зворника Зоран Стевановић, истичући да је ово, уз манифестацију малишана из Дјечијег вртића "Наша радост", који су на улици цртали свом граду, велики почетак обиљежавања Дана града.

"Хвала дјеци која учествују у атлетском дијелу програма и вама који сте дошли да их бодрите, јер Дан Зворника је дан свих нас и треба да дамо допринос његовом обиљежавању", рекао је Стевановић.

Савјетник градоначелника за омладину, спорт и невладин сектор Огњен Павловић појаснио је да су биле укупно 22 трке, односно 11 у женској и исто толико у мушкој конкуренцији.

Он је подсјетио да је Градска управа по други пут организовала Уличну трку у којој су учествовали дјеца и ученици узраста од пет до 18 година.

Према његовим ријечима, побједници прва три мјеста у тркама свог узраста добиће медаље, дипломе и робне награде које су обезбиједили спонзори, док је за све учеснике било обезбијеђено освјежење и храна.

Павловић је најавио да је циљ Градске управе да у наредним годинама покуша да организује полумаратон или маратон.

Тренер Атлетског клуба Зворник Момчило Мандић истакао је да су овакве манифестације изузетно значајне за дјецу и младе људе, јер их мотивишу да се баве спортом.

Учесници су оцијенили да је манифестација била сјајна, али и да је конкуренција била велика.

По завршетку трка проглашени су побједници и уручене награде. Организатори Уличне трке били су Атлетски клуб и Градска управа Зворник.

У оквиру обиљежавања Дана града, "Позориште младих Зворник" одиграће вечарас представу "Ожалошћена породица" у Дому омладине.

Назив Зво/р/ник први пут се помиње у списима Дубровачког архива 21. маја 1410. године, па је тај датум Зворник узео за обиљежавање дана града.