latinica  ћирилица
19/05/2016 |  19:02 ⇒ 19:21 | Аутор: СРНА

Одиграна ревијална утакмица "Црвена звезда" - "Грачаница"

У спортском центру "Драган Џајић" у Грачаници данас је пред неколико хиљада гледалаца одиграна ревијална фудбалска утакмица између београдске "Црвене звезде" и екипе "Грачанице".
Црвена Звезда - Грачаница - Фото: СРНА
Црвена Звезда - ГрачаницаФото: СРНА

"`Црвена звезда` је побиједила, али је резултат небитан у односу на циљ и сврху данашњег меча", рекао је Срни "Звездин" тренер Миодраг Божовић.

Ревијалну утакмицу су организовали навијачи "Звезде" са Косова и Метохије с циљем да се прикупе средства намијењена помоћи Епархији рашко-призренској епархији.

Божовић каже да је срећан што је заједно са директором ФК "Црвена звезда" Звезданом Терзићем довео екипу "Звезде" у Грачаницу и да је послије 1991. године имао прилику да заједно са играчима посјети Манастир Грачаницу.

"Колико мени и мојим играчима значи посета Манастиру Грачаница, као једном од најстаријих и најзнаменитијих српских манастира, толико овом народу значи и наш долазак на Косово", рекао је Божовић, додајући да су се "Звездини" навијачи увијек одазивали тамо гдје је требало да се помогне.

Прикупљена средства од продатих улазница биће уплаћена Епархији рашко -призренској.

Владета Костић, предсједник општине Грачаница, уручио је руководству "Црвене звезде" признања и захвалнице.

Утакмица "Грачаница" - "Црвена звезда", друга у посљедње двије године, протекла је без инцидената, уз јако обезбјеђење Косовске полицијске службе.