latinica  ћирилица
19/05/2016 |  21:21 | Аутор: СРНА

Нови Град: Одржане трке слободе

На атлетском митингу "Трке слободе" у Новом Граду вечерас је учествовало 650 ученика новоградских основних и средњих школа.
Нови Град - "Трке слободе" - Фото: СРНА
Нови Град - "Трке слободе"Фото: СРНА

Организатори су одлучили да изостане трка дјеце предшколског узраста због кише која је почела падати пола часа прије почетка манифестације.

Отварајући трке, замјеник начелника општине Нови Град Зоран Старчевић подсјетио је да се атлетски митинг традиционално одржава поводом 1. маја- Дана ослобођења Новог Града у Другом свјетском рату и 9. маја - Дана побједе над фашизмом.

Он је захвалио свим учесницима који су се одазвали упркос неповољним временским приликама.

Највише бодова у укупном пласману освојила је Основна школа "Свети Сава", друго мјесто је Основна школа "Вук Карџић", треће Основна школа "Драган Вујановић" Сводна и четврто Основна школа "Бранко Ћопић" Доњи Агићи.

Ученици Средњошколског центра "Ђуро Радмановић" освојили су више медаља и бодова од ученика Гимназије "Петар Кочић".

Ове године у склопу "Трка слободе" одржана је и трка сениора на пет километара, у којој су учествовала 22 такмичара.

У женској конкуренцији прво мјесто освојила је Луција Кимани из Приједора, друга је Теа Ољача из Атлетског клуба "Слобода" Нови Град, а треће Теодора Пјевић из Приједора.

У мушкој конкуренцији најбољи је био Осман Јанузовић, други је Белмин Маркановић, обојица из Атлетског клуба Добој Исток и трећи Срђан Самарџић из Атлетски клуб Бањалука.

Предсједник Друштва педагога физичке културе Нови Град Дејан Благојевић рекао је да ће идуће седмице бити одржана трка за дјецу предшколског узраста која данас нису наступила.

"Драго нам је да је све прошло без проблема и да учесници нису имали повреда", додао је Благојевић.

Он је рекао да је планирано да убудуће на "Тркама слободе" буде омогућено учешће ученика из других општина.

"Трке слободе" организује општина Нови Град уз техничку подршку Друштва педагога.