latinica  ћирилица
20/05/2016 |  11:42 | Аутор: СРНА

Приједор: Расвијетљена превара за лажни посао у Белгији

Лице чији су иницијали Г.Л. /37/ из Омарске код Приједора осумњичено је да је на превару узело 210 КМ од једне особе лажно се представљајући као посредник при запошљавању грађевинских радника у иностранству преко фирме из Словеније.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

Осумњичени у јулу прошле године путем интернет странице /Пик.ба/ поставио оглас за посао у иностранству у којем су се тражили мајстори за извођење грађевинских радова у Белгији, саопштено је из Центра јавне безбједности Приједор.

Након што се оштећени јавио на број телефона који је постављен на огласу, осумњичени Г.Л. га је довео у заблуду, рекавши му да је посредник при запошљавању грађевинских радника у иностранству преко фирме из Словеније.

Осумњичени је потом тражио да на његово име уплати 210 КМ за наводну уплату осигурања, а након што је оштећени то учинио, више није могао добити Г.Л. на број телефона путем којег су ступили у комуникацију.

"ЦЈБ Приједор још једном упозорава грађане да буду максимално опрезни приликом пословања посредством интернет огласника и позива грађане који су били оштећени на исти или сличан начин да поднесу пријаву најближој полицијској станици или бесплатним позивом на 122", наводи се у саопштењу.

ЦЈБ Приједор поднио је Окружном тужилаштву Бањалука извјештај против Г.Л. о почињеном кривичном дјелу.