latinica  ћирилица
20/05/2016 |  13:51 | Аутор: СРНА

СП приступили чланови НДП-а Источно Ново Сарајево

Социјалистичкој партији у Источном Новом Сарајево данас је приступило више од половине досадашњег чланства Општинског одбора Народног демократског покрета.
СП приступили чланови НДП-а - Фото: СРНА
СП приступили чланови НДП-аФото: СРНА

Предсједник Општинског одбора СП-а Слободан Пајић истакао је да ова странка константно јача своје редове, што показује и данашње приступање чланова НДП-а.

"Они су препознали наш програм и нашу социјалну правду за сваког појединца, што је основни мотив наше странке", истакао је Пајић након што су нови чланови потписивали приступнице.

Он је подсјетио да СП учествује у власти у општини Источно Ново Сарајево, гдје имају једног одборника у Скупштини општине, а нада се да ће на предстојећим локалним изборима освојити три одборничка мандата, како би још активније учествовали у развоју локалне заједнице.

Према његовим ријечима, СП ће на предстојећим изборима подржати кандидатуру садашњег начелника Љубише Ћосића за начелника општине Источно Ново Сарајево.

"Сматрамо да је Ћосић овај мандат одрадио добро и имаће подршку СП-а", рекао је Пајић и додао да се нада да ће СП у наредним годинама још ојачати и за четири године изаћи на изборе са кандидатом за начелника општине.

Бивши потпредсједник НДП-а Нико Трифковић рекао је да је готово половина Општинског одбора НДП-а, односно сви бивши чланови НДС-а, прешло у СП и да ово није први случај јер се одавно врши одлив чланства из странке.

"На наше упозорење нико није обраћао пажњу. Врх Општинског одбора НДП-а је видио само своје личне интересе и ми смо одлучили да пређемо у СП", појаснио је Трифковић и подсјетио да је као члан НДС-а на протеклим локалним изборима освојио мандат у Скупштини општине Источно Ново Сарајево, који је недавно вратио.

Трифковић је истакао да је један од разлога преласка и неслагање са политиком НДП-а, посебно са неким тајним састанцима који се воде у врху странке.