latinica  ћирилица
20/05/2016 |  14:01 | Аутор: СРНА

Очекује се Селаковићева одлука о изручењу Суваре

У Министарство правде Србије стигла је одлука суда у Новом Саду да су испуњене претпоставке за изручење Горана Суваре БиХ и очекује се одлука о томе министра Николе Селаковића, потврђено је у овом министарству.
Горан Сувара (фото: www.trebinje059.coм) -
Горан Сувара (фото: www.trebinje059.coм)

Виши суд у Новом Саду донио је одлуку да су испуњене све претпоставке да БиХ буде изручен одбјегли осуђеник Горан Сувара, који је ухапшен 7. априла у Новом Саду.

Портпарол новосадског Вишег суда Ивана Карапанџић изјавила је да је из БиХ, у оквиру продуженог рока, стигла молба за изручење Суваре, али да је у међувремену, и Сувара затражио да буде изручен по поједностављеном поступку.

"Вијеће Вишег суда у Новом Саду донијело је затим одлуку да су испуњене све претпоставке за изручење по поједностављеном поступку и предмет је прослијеђен Министарству правде Србије ради коначне одлуке о изручењу", рекла је Карапанџићева.

Сувара се од 7. априла налази у екстрадиционом притвору у Новом Саду, након што је ухапшен по међународној Интерполовој потјерници из Сарајева.

БиХ је иницијално имала рок од 18 дана да достави молбу за изручење Суваре, али је 25. априла затражила и добила продужење рока до 40 дана, рачунајући од дана хапшења.

Сувара је у Републици Српској оптужен за пет кривичних дјела, а правоснажно је осуђен за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

Окружни суд у Бањалуци расписао је међународну и централну потјерницу за Суваром 14. маја 2015. године.