latinica  ћирилица
20/05/2016 |  14:04 ⇒ 14:07 | Аутор: СРНА

Вујичић: За суфинансирање запошљавања 17 милиона КМ

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић рекао је да је у четворогодишњем периоду, пројектима запошљавања које је спровео Завод, издвојено више од 17 милиона КМ за суфинансирање запошљавања 4.000 лица која су покренула властити бизнис.
Београд - конференција о запошљавању - Фото: СРНА
Београд - конференција о запошљавањуФото: СРНА

Вујичић је на регионалној конференцији "Запошљавање теже запошљивих група", која је одржана јуче у Београду, упознао учеснике са стањем и развојем предузетништва у Републици Српској.

Он је истакао да Завод за запошљавање реализацијом пројеката намијењених самозапошљавању и запошљавању лица подржава развој предузетништва и отпочињање властитог бизниса.

Регионалну конференцију организовали су Национална служба за запошљавање Србије и Канцеларија аташеа за рад и социјална питања Аустрије.

Конференција састојала се од четири панел дискусије на којима су предочена искуства и рјешења у активацији и подршци запошљавању младих, професионалној рехабилитацији и подстицању запошљавања лица са инвалидитетом, процесу образовања и стицања нових вјештина које подстичу запошљавање теже запошљивих категорија, те у предузетништву.