latinica  ћирилица
20/05/2016 |  15:32 | Аутор: СРНА

У суботу претежно сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити претежно сунчано, а на југу и у источним предјелима прије подне се очекује умјерено облачно вријеме, уз постепено разведравање током дана.
Прољеће / Љето - Фото: РТРС
Прољеће / ЉетоФото: РТРС

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверног и сјевероисточног смјера, на југу умјерена до појачана бура, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од пет до 10 степени, на југу до 16, а највиша дневна од 17 до 23, на југу до 26 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Другог дана викенда биће топлије и претежно сунчано вријеме са мало облака.

Током јутра магла је могућа понегдје око ријека и по котлинама на сјеверу и истоку.

Данас је облачно вријеме, понегдје са кишом и пљусковима.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница нула степени, Чемерно пет, Калиновик, Горажде и Купрес седам, Хан Пијесак осам, Гацко и Иван-седло девет, Соколац 10, Невесиње 11, Шипово, Билећа, Мркоњић Град, Јајце и Сарајево 12, Рудо, Фоча, Бугојно, Ливно и Сребреница 13 степени Целзијусових.

У Вишеграду, Требињу, Мраковици, Дрвару, Тузли, Зеници и Зворнику данас је у 14.00 часова измјерено 15 степени Целзијусових, Бијељини, Градачцу, Мостару, Неуму и Чапљини 17, Бањалуци и Добоју 18, Рибнику и Санском Мосту 19, Српцу и Приједору 20 степени Целзијуосвих.