latinica  ћирилица
20/05/2016 |  17:02 | Аутор: СРНА

Појачане радарске контроле у дистрикту од 23. до 29. маја

Полиција Брчко дистрикта вршиће појачану контролу брзине кретања возила у периоду од 23. до 29. маја на већини путних праваца на подручју дистрикта, посебно у насељеним мјестима.
Радар полиција - Фото: РТРС
Радар полицијаФото: РТРС

Из Полиције дистрикта саопштено је да је планирана контрола мјерења брзине кретања возила на свим магистралним путевима који из Брчког воде ка Бијељини, Лопарама, Тузли и Бањалуци, као и на више локалних саобраћајница.

У саопштењу се додаје да је аналитичким праћењем стања безбједности у саобраћају на подручју дистрикта утврђено да на безбједност изузетно утиче велика брзина кретања возила.

Напомиње се да се на путним правцима Брчко-Лончари /у Улици Дејтонска/, Брчко-Бијељина /Улица Бијељинска/, Брчко-Челић /Улица Николе Тесле/ и Брчко-Церик /Малезијски пут/ врши контрола брзине кретања возила из два смјера помоћу стационарних радара.

Из Полиције наводе да ће осим ових најављених, бити вршене и ненајављене контроле брзине са покретним радаром, посебно на мјестима гдје се развијају веће брзине.

Полиција дистрикта Брчко сугерише свим учесницима у саобраћају да брзину кретања возила прилагоде условима и стању у саобраћају и да поштују саобраћајне прописе како би заштитили себе и друге учеснике у саобраћају.